David Grossman
Boeken
BIBLIOGRAFIE

Boeken
VERSCHENEN BIJ COSSEE
De zonneprinses

De zonneprinses

Bernhard Schlink

ISBN: 9789059366183
Bindwijze: Gebonden
Datum: 08-02-2016
Omvang: 56
Prijs: €15.50,-

David Grossman en kunstenares Michal Rovner slaan, na De omhelzing (2011), opnieuw de handen ineen, en weten een onvergetelijke wereld op te roepen die ons raakt, ontroert en die we voor altijd bij ons zullen dragen.

David Grossman heeft maar enkele zinnen nodig om ons mee te nemen naar een wereld waar de verborgen magie van het alledaagse plotseling op de voorgrond staat. Met zijn fenomenale oog voor detail en aangrijpende personages, toont hij opnieuw de immense kracht van de verbeelding, en hoe onze fantasie en onze dromen ons in staat stellen om de wereld, altijd weer opnieuw, in een ander licht te kunnen zien.

‘Als ik echt een prinses ben,’ vraagt Ray op een avond aan haar moeder, ‘ben jij dan een koningin?’ Jazeker, de moeder van Ray is de zonnekoningin. Ze bestuurt een dag per jaar de zon: dat maakt Ray de zonneprinses. De volgende ochtend fietsen ze in alle vroegte naar de heuvel, om samen de zon op te laten komen.

Ze dansen, ze maken muziek, ze zingen steeds opnieuw dezelfde vraag: zon, wil je opkomen? En langzaam verschijnt er licht aan de horizon.

Ray ziet die dag dat heel de wereld er anders uitziet wanneer je zelf de zon hebt laten opkomen. Een ezel die een kar achter zich aan trekt, met een strooien hoedje waar zijn oren doorheen steken, de lapjeskatten die in slaap sukkelen op hun muurtjes; allemaal zijn ze gelukkig, alleen maar omdat er een wereld is waar ze in het licht kunnen zijn.Quotes


'De Israëlische schrijver David Grossman schrijft boeken voor jong en oud. Michal Rovner is een Israëlische kunstenares, met werk in veel grote musea. Het duo maakte samen eerder The hug, (in vertaling in 2013 verschenen als De omhelzing), dat in opzet en idee weinig verschilt van De zonneprinses. Uitgeverij Cossee geeft terecht ook hun kinderboeken uit want dit is een prachtig poëtisch verhaal over verbeelding en fantasie. Vanaf de eerste bladzijde trekt Grossman de lezer in het verhaal met de vraag: ''Als ik jouw prinsesje ben, ben jij dan de koningin?''' –Jaapleest ****