Angst vreet de ziel op - 2006

 

Vertaald door: de Bookmakers
Paperback, 192 blz. € 14,95
ISBN: 978 90 5936 027 3

Koop of bestel het boek bij uw plaatselijke boekhandel of bestel via onze webshop

 
  - Titelpagina
  - Leesfragment
  - Recensies
   

Grossmans berichten zijn altijd gebaseerd op zijn hoogstpersoonlijke ervaringen.
Hoe radicaal verandert het openbare en het persoonlijke leven als een maatschappij steeds militanter, nationalistischer en economisch instabieler wordt? En is de ziel ertegen opgewassen als elke boodschap, ieder bezoekje aan de bioscoop en werkelijk elke privé-activiteit van het gezin wordt aangevreten door existentiële vragen over veiligheid? En boven alles torent steeds weer dezelfde vraag uit: wie of wat kan deze steeds absurdere geweldsspiraal nog doorbreken?

'Terreur maakt in een mum van tijd van gecultiveerde mensen primitieve, gewelddadige en chaotische creaturen.' - David Grossman

Bijna dagelijks berichten de kranten over Palestijnse zelfmoordaanslagen en Israëlische vergeldingsacties, en toch kunnen we ons niet goed voorstellen wat voor gevolgen de nu al twee jaar durende intifada bij Israëliërs en Palestijnen heeft. Of nauwkeuriger: welke verwoestingen in hoofd en hart de niet-verklaarde oorlog en vooral de permanente angst aanrichten.

David Grossman, van meet af aan betrokken bij de Peace-Now-Beweging, tekent in Angst vreet de ziel op met behulp van ons nauwelijks bekende details een schets van het Israëlisch-Palestijnse conflict en geeft verslag van wat voor invloed de intifada heeft.

Hij schetst de door wederzijdse haat gedicteerde strategieën, maar ook de wanhoop in beide kampen, en hij beschrijft indringend waarom deze oorlog door geen van beide partijen kan worden gewonnen en geen van beide de eerste stap in de richting van de ander wil zetten.

 
 
 
 
 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
Naar Cossee.com Naar Cossee.com